[ Kareltje ]beschoten ze ook Uli met paperclips


Uli bleek heel erg slim te zijn. Elke keer als de meester hem een vraag stelde wist hij het juiste antwoord. Kareltje had inmiddels wel in de gaten dat je daar geen vrienden mee maakte, maar Uli nog niet. 'Die aap is goed afgericht!' of 'Leuke kunstjes ken die aap!' werd er geroepen. De meester zei daar natuurlijk niks van, die had zijn lesje allang geleerd. Ooit had hij had het wel eens voor Kareltje opgenomen, toen Jordi een hele fles lijm in Kareltjes haar had leeggeknepen. (Kareltje moest toen naar de kapper en die had AL zijn haar eraf geknipt!) De meester had Jordi toen de klas uitgestuurd maar toen was een dag later opeens de Lelijke Eend van de meester afgebrand!

'Geef maar een keer een fout antwoord! Dan doen ze vast niet zo gemeen meer!' zei Kareltje tegen Uli. Maar Uli glimlachte alleen maar en zei gewoon 'Assen' toen hem gevraagd werd wat de hoofdstad van Drenthe was. (De andere kinderen in de klas wisten niet eens wat Drenthe was en dachten dat Uli daar dan wel vandaan zou komen, stom he?)

Maar Uli trok zich helemaal niks aan van dat gescheld! Hij deed gewoon alsof hij dat niet hoorde! Dat vond Kareltje wel erg stoer. 'Wauw!' dacht hij, 'was ik maar zo stoer als Uli!'

Jordi en zijn vrienden Igor en Maurice hadden een nieuw spelletje bedacht: met een elastiekje schoten ze dubbelgevouwen paperclips op Kareltje af. Dat deed erg veel pijn. Maar de meester zei er meestal niks van. Nu beschoten ze ook Uli met paperclips. Heel hard! Maar toch was het alsof Uli niks voelde! Dat was een kunstje dat hij Kareltje ook maar eens moest leren!

Ja, dat zou mooi zijn...