[ Kareltje ]


Midden in de kantine in z'n blote piemeltje!


De hele ochtend vlogen Kareltje en Uli de paperclips om de oren. Het stopte pas toen de paperclips op waren. Kareltje had overal schrammen en blauwe plekken! Uli vast ook wel. Maar dat kon je niet zo goed zien.

Toen het eindelijk pauze was sprintte Kareltje naar de kantine. Uli rende mee. 'Waarom ren je zo hard?' vroeg Uli. 'Omdat ze anders vast iets gemeens doen!' antwoordde Kareltje. 'In de kantine durven ze dat niet want daar houdt meneer Van der Sluijs de wacht!'

Meneer van der Sluijs was de conciërge. En iedereen was echt heel bang voor hem! Hij kon namelijk heel erg hard en heel erg goed gooien! Jordi had eens verteld dat hij had gezien dat meneer Van der Sluijs in de winter een sneeuwbal dwars door een stoute jongen heen had gegooid! Daar werd je wel bang van, dacht Kareltje zo!

Nou, dat was behoorlijk fout gedacht van Kareltje! In de kantine was hij ook al niet meer veilig. Want toen hij even niet op stond te letten (Chantal liep namelijk net langs en daar was Kareltje stiekem hevig verliefd op), trok Igor zomaar zijn broekje en onderbroekje omlaag! Toen stond Kareltje daar opeens! Midden in de kantine in z'n blote piemeltje! Hij werd pardoes vuurrood.

Zou Kareltje zich omdraaien?