[ Kareltje ]


RAAAAAAAAAAARGH! HEEEEEET!
 HEEEEEEEEET!


'HIIIYAAAAAAAAAAARGH!' klonk het ineens door de kantine... 'RAAAAAAAAAAARGH! HEEEEEET! HEEEEEEEEET!'

Wat bleek nou, net op het moment dat Kareltje struikelde was de conciërge, meneer van der Sluijs, de kantine binnengelopen. En hij had pardoes de kokend hete crèmesoep van Kareltje in zijn gezicht gekregen!

Meneer van der Sluijs' gezicht werd helemaal rood en er kwamen allemaal blaasjes op. Zijn kleren zaten onder de soepgroenten en de crème. Er zat crème op zijn stofjas en in zijn baard. Er hing zelfs een klodder crème aan zijn oor! Meneer van der Sluijs rende zo hard als hij kon naar de toiletten. Hij rukte een deur open, trok een jongen die een sigaret aan het roken was uit het WC-hokje ('HET IS G%#VERD*%@E VERBODEN HIER TE ROKEN!' schreeuwend) en duwde zijn hoofd in de WC-pot.

Na een aantal minuten haalde hij zijn hoofd er weer uit. Kareltje haalde opgelucht adem want hij was bang dat meneer Van der Sluijs zou verdrinken! Langzaam strompelde de gewonde conciërge naar een wasbak. Hij keek in de spiegel en zag dat de klodder crème nog steeds aan zijn oor hing. Vol ongeloof keek hij ernaar, voelde er even aan en toen moest hij pardoes spugen! Daar snapte Kareltje he-le-maal niks van!

Toen meneer van der Sluijs uitgespuugd was keek hij Kareltje heel raar aan. Zijn gezicht was aan de ene kant rood en aan de andere kant groen. 'Jij! Jij... jij...' *gulp*, hij slikte een zure brok weer in, 'gaat de rest van je leven corveeën! VANMIDDAG BEGINNEN!'

'Maar, maar...' begon Kareltje. Hij wilde vertellen dat Jordi hem had laten struikelen maar bedacht zich net op tijd. Het is namelijk niet aardig om iemand te verraden. 'Ow, oke... En het spijt me echt heel erg meneer van der Sluijs. Ik deed het heus niet met opzet!'

Heus niet!