'In de spiegel neem ik soms alvast de pose aan /
voor de foto op de achterkant 'Stoffige teksten? De plumeau eroverheen!' aldus Robert van Eijden. (Foto copyright © 2014 Merlijn Doomernik)

[ Maar wat is het? ] is de eenmanszaak van Robert van Eijden (1971), sinds 1999 actief als freelance tekstschrijver, -journalist, columnist en eindredacteur. Ik ben gespecialiseerd in vlot leesbare, informatieve en grappige teksten, geschikt voor papier en website.

Enkele van mijn opdrachtgevers uit verleden en heden: A Campingflight to Lowlands Paradise, Adformatie, Algemeen Dagblad, Bright, CODE, Culturele Zondagen Utrecht, Panorama, Het Parool, Playboy, RELOAD, TivoliVredenburg, Tribal DDB en Nooit Meer Slapen (VPRO-radio).

Sinds begin 2015 ben ik columnist van het veelgelezen prachtblad Playboy. Ook in 2015 verscheen bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar mijn debuutroman Boek (256 blz.) (genomineerd voor de Bronzen Uil). In opdracht van uitgeverij Prometheus stelde ik in 2016 de Herman Brusselmans-scheurkalender Brusselmans bescheurt zich samen. Mijn tweede roman Paradijs bij het dashboardlicht - Het leven van Jan de Vries (1966 - ) is op 17 april 2018 uitgekomen, wederom bij Nijgh & Van Ditmar.

Meer informatie over beschikbaarheid, werkwijze en tarieven? Stuur een mailtje!

PS Bij de loodgieter thuis lekt de kraan - kent u dat spreekwoord? De teksten die ik bij mijn opdrachtgevers inlever, zijn een stuk minder saai dan bovenstaande, wil ik maar zeggen.Laatste wijziging: 19 augustus 2018