Lex, ben jij het? [ Ook dieren hebben liefde nodig ]

Mijn oom V. met zijn kat. Inmiddels een respectabele 22 jaar oud en gelukkig niet meer in de groei. De kat is overigens 9. Hij heet PUR!, naar het geluid dat hij maakt als je hem aait.

Ik ga graag bij oom V. en PUR! op bezoek. Helaas heeft hij mij verboden het beest 's avonds na tien uur te aaien, want wanneer PUR! dan begint te spinnen, komt de buurman klagen dat het toch 'geen pas geeft' om zo laat nog te boren en te zagen. 'Nee, en jij dan, met je stomme rotkop!' zegt oom V. op zo'n moment altijd tegen hem. Wat ik zei: humor zit bij onze familie in de genen.

Schrijven trouwens ook, want oom V. werkt al jaren aan een roman over het sleutelmoment in zijn bestaan, namelijk de dag dat PUR! in zijn leven kwam. (Hij reed PUR! aan met zijn eend. De eend was total loss, PUR! klaagde over een lichte jeuk aan zijn staart.)

Helaas is mijn oom nog niet verder gekomen dan de eerste zin, die als volgt luidt: De portier is een invalide. Niet erg pakkend als je het mij vraagt, zo'n begin, en volgens mij nog plagiaat ook - ik kan mij tenminste herinneren dat ik die zin ergens anders al eens heb gelezen, maar dat zeg ik liever niet tegen oom V. want dan mag ik PUR! vast nooit meer aaien.

Ja, en toen, Goedverdoeme?