1 2 3 1 2 3
[ Grote en kleine terts ]

Musiceren, wie is er niet gek op? Zelf speel ik niet alleen verdienstelijk gitaar, maar ook op toetsen kan ik aardig uit de, ehrm, voeten. Toen ik nog lang haar had, werd ik dan ook wel de Todd Rundgren van Rivierenwijk genoemd. Ik ben begonnen met gitaarspelen op de dag dat Kurt Cobain zijn eigen door zijn kop schoot, kwam ik later achter. Inmiddels ben ik al ruim vijf jaar ouder dan hij is geworden, en ook vijf jaar ouder dan Jimi Hendrix, maar nu moet u niet denken dat ik aan grootheidswaanzin lijd. Over een jaar ben ik trouwens net zo oud als Jezus.

Op deze foto speel ik samen met mijn zusje een neoklassiek stuk van de heer André Rieu, getiteld Alle haren op jouw viool zijn niet zo mooi als eentje van mijn hoofd, afkomstig van zijn obscure album Are you experieunced?

Het is een slepend nummer, gedragen gezongen en zonder refrein, een beetje in de stijl van Margarita van Marco Borsato en het gaat over de afwijzing die Rieu kreeg toen hij avances maakte bij een van de violistes in zijn orkest. De tekst is dan ook te kenmerken met één woord: bitter. Toen de violiste het nummer hoorde, raakte ze nogal ontstemd en schreef vrijwel meteen een muzikaal antwoord, getiteld Alle haren op jouw hoofd zijn niet zo mooi als eentje van mijn reet, een nummer dat later nog is gesampled door de Wu-Tuin Clan in hun klassieker Mijn reet.

Mijn reet!